UDRUGA PONTE FORMIRA ”PONTE-POINT” LOKACIJE I UKLJUČUJE SE U POKRET ”BOOKCROSSING

ponte point Tisno - 2

”BookCrossing” je virtualni pokret nastao početkom 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama pokretanjem internetske stranice bookcrossing.com. Radi se o svjetskom pokretu za slobodu knjige, a temeljeno je na principu darivanja i slobodne razmjene knjiga. U pokret je trenutno uključeno preko 10.684.331 knjiga i 1.371.554 bookcrossera u čak 132 zemlje svijeta. ”BookCrossing” je svjetska knjižnica koje ne zahtijeva upis i članarinu, a svojim aktivnostima potiče nesebičnost, ekološku osviještenost i pozitivan odnos prema knjizi i čitanju. U suradnji s nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagreb udruga ”Ponte” uključila se u svjetski pokret ”BookCrossing”. Nacionalna knjižnica prepoznala značaj je ”BookCrossinga” te ga aktivno promovira još od 15.04.2011. godine, a nas je velikodušno podržala te nam darovala 150 knjiga za naše knjižnice. Naša poveznica s ovim pokretom je: turizam za sve – knjiga za sve. Udruga ”Ponte” je formirala ”Ponte-Point” lokacije u knjižnicama Tisno, Vodice i Murter, te je prikupila prve knjige i registrirala ih u ”BookCrossing”. Ovim putem Vas pozivamo da se uključite u ovaj pokret, te da zajedno s nama uživate u napisanoj riječi i oslobodite knjige.